DNA: Şeful IPJ Mureş, urmărit penal pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Valentin Pescari, chestor de poliție, inspector-șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii luare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție transmis joi , în același dosar este urmărit penal și Teodor Giurgea, la data faptelor director general al Administrației Bazinale de Apă Mureș, pentru dare de mită în formă continuată.

„În 4 octombrie 2011, suspectul Pescari i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitatea sa de director general ABA Mureș, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala ABA Mureș. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea, lucrător al IPJ Mureș, la un alt serviciu din cadrul IPJ Mureș”, se arată în comunicat.

DNA precizează că, în 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, de asemenea pe cheltuiala ABA Mureș, a unui autovehicul aparținând IPJ Mureș.

Sursa citată menționează că, anterior, chestorul Pescari dispusese transferarea rudei acestuia și se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.

Teodor Giurgea a fost trimis în judecată în 2013 într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata