DNA va solicita Parlamentului extinderea urmăririi penale în cazul Ridzi

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor solicita avizul Parlamentului pentru extinderea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, în dosarul în care aceasta este învinuită în legătură cu organizarea Zilei Tineretului.

Procurorii cer extinderea urmăriri penale după ce au descoperit un nou contract încheiat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în acelaşi mod ca cele pentru care Ridzi a fost deja pusă sub urmărire penală, au declarat surse judiciare.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că nu a primit deocamdată nicio cerere de la DNA în acest sens pentru a fi transmisă Camerei Deputaţilor. Camera Deputaţilor a aprobat, pe 27 iulie anul trecut, solicitarea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi în dosarul privind Ziua Tineretului.

Conform scrisorii trimise conducerii Camerei Deputaţilor, procurorul general Codruţa Kovesi a cerut forului legislativ să permită începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate şi instigare la infracţiunea de ştergere de date informatice fără drept.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata