Dobriţoiu: Demisionez din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare, în urma deciziei ÎCCJ

Senatorul liberal Corneliu Dobrițoiu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera superioară ca urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul său.

Consider că se impune un astfel de gest de onoare, pentru că nu vreau ca din cauza unei spețe juridice personale să pun presiune pe colegii mei din PNL, partid care mi-a oferit sprijinul său și m-a desemnat să-l reprezint în funcții înalte de demnitate publică. Voi continua să lupt pentru demonstrarea nevinovăției mele în fața instanței, convins fiind de imparțialitatea judecătorilor și a principiilor statului de drept. Voi rămâne loial PNL și politicilor sale, iar la momentul intrării în vigoare a modificărilor statutare, le voi respecta ad-literam”, a declarat senatorul Corneliu Dobrițoiu, conform unui comunicat transmis luni de PNL.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat luni, de magistrații de la ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Case pentru generali” în care a fost trimis în judecată în legătură cu achiziționarea în condiții ilegale a unei locuințe de serviciu la preț subvenționat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata