Doi foști deputați ALDE anunță că vor să se alăture grupului „Forța Națională”

Deputații Ion Cupă și Alexandru Băișanu, foști membri ai ALDE au anunțat că vor să facă parte din noul grup parlamentar „Forța Națională”, despre care a vorbit deputatul independent Remus Borza.

„Românii au nevoie de o Forță Națională care să-i unească pe drumul cel bun.O Forță a oamenilor si a țării, nu a luptei surde pentru putere.Un partid preocupat de stabilitatea si dezvoltarea organică a României ca stat suveran, într-o Europă a natiunilor. Susțin și ader la acest proiect care va aseza in centrul său meritocratia, profesionalismul, competitia liberă, bunul simț public, suveranismul si nu în ultimul rand patriotismul economic ca baza solidă pentru incurajarea capitalului autohton și a firmelor românesti”, a scris Ion Cupă, miercuri pe Facebook.

„Îi chem pe toti cei care cred in aceste idei să ni se alature! E timpul pentru un nou început!”, a completat Cupă.

Și Alexandru Băișanu a afirmat că „Forța Națională” trebuie să iasă la lumină.

„Forța Natională trebuie sa iasă la lumina! După 30 de ani de democrație avem nevoie de punți de comunicare între noi, între noi si stat, între instituțiile statului si nu de ziduri, de ura și dihotomii fanatice!”, a scris Alexandru Băișanu, miercuri, pe Facebook.

Deputatul Marian Cușca a precizat că „Forța Națională” este alternativa de care românii au nevoie, adăugând că se va implica cu toată energia pentru redobândirea mândriei de a fi român și pentru dezvoltarea țării.

„DA! Romania si #romanii #au #nevoie de o #Forta #Nationala care sa ii uneasca, o forta care sa le puna pe primul loc interesele, sa opreasca ura si dezbinarea si sa duca o reala lupta pentru stoparea abuzurilor la adresa romanilor! Ma voi implica cu toata energia si increderea pentru redobandirea mandriei de a fi roman si dezvoltarea tarii! Istoria si sacrificiile stramosilor nostri, care prin multe eforturi au reusit sa uneasca Romania si sa ne ofere tot ce avem astazi, ne obliga ca “Prin Noi Insine” sa fim o #Forta #Nationala care sa ne uneasca, sa apere valorile romanesti, autenticitatea, cultura, obiceiurile, capitalul autohton. Forta Nationala este alternativa de care romanii au nevoie! E locul unde tinerii se pot manifesta liber si sunt asteptati sa se implice!”, a scris Marian Cucșa, pe Facebook.

Deputatul independent Remus Borza a anunțat, miercuri, constituirea unui nou grup parlamentar, Forța Națională. din care vor face parte 15 parlamentari, ”oameni responsabili, care, pentru stabilitatea și bunăstarea României, își doresc ca Guvernul actual să își continue mandatul până în 2020”.

Ioan Cupă și Alexandru Băișanu au fost excluși din ALDE după ce au acceptat să fie nominalizați în Guvernul Dăncilă, după ce partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu decisese ieșirea de la guvernare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata