Doina Pană: Braşov şi Sibiu conduc în topul judeţelor cu transporturi ilegale de material lemnos

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, a declarat sâmbătă, 25 octombrie, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că, din primele date colectate după implementarea sistemului „Radarul pădurii”, județele Brașov și Sibiu conduc în topul celor cu transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit Doinei Pană, începând cu data de 8 noiembrie a fost primit la 112 un număr de 534 apeluri vizând transporturi de lemn, dintre care 172 s-au dovedit a fi ilegale. Cele mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate în județele Brașov — 16, Sibiu — 15, Gorj și Hunedoara — câte 13. Există, însă, și 11 județe unde nu a fost semnalat niciun transport ilegal.

Până în prezent au fost raportate și peste 240 de cazuri când lemnul nu a fost primit în depozite pentru că nu avea codul unic emis prin sistemul SUMAL.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură a ținut să remarce și faptul că mii de agenți economici din industria lemnului nu au mai cerut acorduri pentru exploatare, ceea ce, spune Doina Pană, ridică un semn de întrebare asupra activității pe care au derulat-o până în prezent.

„Sunt aproape 9.000 de agenți economici care și-au cerut acorduri. Până la ora la care a intrat ‘Radarul’ în vigoare erau mult mai mulți, deci automat rezultă că aveau alt gen de ocupații. (…) Lipsesc câteva mii, care poate s-au retras din activitate, s-au reprofilat. Eu nu vreau să fac niciun fel de acuzații, dar este și acesta un semn de întrebare”, a afirmat ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.

Doina Pană va prezenta în ședința de guvern de săptămâna viitoare un raport detaliat privind rezultatele obținute în urma implementării „Radarului pădurii”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata