Doina Pană – propusă ministru delegat pentru Apă şi Păduri

Adriana Doina Pană a fost propusă, la 3 martie 2014, ministru delegat pentru Apă şi Păduri în Cabinetul Ponta III.

S-a născut la 16 mai 1957 în comuna Matei, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Este licenţiată în electrotehnică la Universitatea Politehnica Bucureşti (1981). În 2008 a obţinut un master în administraţie publică la Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ Arad, Facultatea de Știinţe Juridice. În 2007 a obţinut certificatul ‘Elaborarea şi managementul proiectelor’ la Institutul Naţional de Administraţie.

A fost inspector şcolar general ISJ Bistriţa-Năsăud. Pe baza activităţii profesionale a obţinut din partea Guvernului României Diploma de excelenţă pentru palmaresul realizat în domeniul educaţiei româneşti, iar din partea Ministerului Educaţiei — Diplomă de onoare pentru dăruirea profesională şi activitatea deosebită în slujba şcolii româneşti şi Diplomă de onoare pentru merite deosebite în managementul unităţilor de învăţământ.

A fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (USL) (2004-2009; iun.-dec. 2012).

Între februarie şi octombrie 2009 a fost secretar de Stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei.

Este membru PSD din ianuarie 2004, an din care deţine şi funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud a PSD şi de preşedinte a Organizaţiei Judeţene de femei PSD-BN. Din 2010 este vicepreşedinte la nivel naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a fost aleasă deputat în Colegiul 1 din Bistriţa Năsăud, pe listele USD. Este membru în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din februarie 2013. Totodată, este membru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură. A făcut parte, până în februarie 2013, din Comisia pentru politică externă.

Este ministrul delegat pentru dialog social de la 21 decembrie 2012 în Guvernul Ponta II.

La 26 februarie 2014, în urma demisiei miniştrilor PNL din Guvernul Ponta II, Adriana Doina Pană a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, decretul fiind semnat de preşedintele Traian Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata