Dolarul american se află la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni

Dolarul  american a urcat joi, 11 noiembrie, la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, după informaţia din ziua precedentă referitoare la cea mai mare creştere a preţurilor de consum din Statele Unite din ultimii 30 de ani, pieţele anticipând majorări ale dobânzilor din SUA anul viitor, transmite Reuters.

în contextul monetar-bancar, indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu şase monede importante, între care yenul japonez şi euro, a continuat să crească joi, după ce miercuri a înregistrat cea mai mare creştere zilnică de după luna martie.

Inflaţia din SUA a accelerat în octombrie la 6,2%, cel mai rapid ritm consemnat din noiembrie 1990.

Astfel, dolarul a împins euro sub nivelul de 1,15 dolari pe unitate. Yenul japonez a scăzut spre cel mai redus nivel din ultimii patru ani, la 114,15 unităţi pentru un dolar.

În opinia sa, ”Inflaţia în sine nu este întotdeauna ceva rău pentru piaţa de capital”, a declarat Don Townswick, director pentru strategii pe burse la firma de administrare a activelor Conning.

În prezent, fluctuaţia monedei americane se prezintă astfel:

Indicele global al acţiunilor MSCI a avansat cu 0,19%, iar indicele pan-european STOXX Europe 600 a crescut cu 0,24%.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 0,42%, la 83,06 dolari pe baril, în timp ce cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 0,59%, la 81,93 dolari pe baril.

De asemenea şi Bitcoin a atins un nou maxim, de 69.000 de dolari pe unitate, dar ulterior s-a retras la circa 64,860 de dolari pe unitate.

 

 

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata