Dolj: Avocatul Bogdan Ion Mitrache, acuzat de trafic de influenţă, arestat preventiv pentru 30 de zile

Avocatul vâlcean Bogdan Ion Mitrache, acuzat de trafic de influență de procurorii DNA, a fost arestat preventiv vineri pentru 30 de zile în baza unei sentințe a Curții de Apel Craiova.

Mitrache fusese reținut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore, după ce ar fi cerut 20.000 euro de la o persoană, în schimbul intervenției sale la judecători de la Curtea de Apel București pentru a obține o soluție într-un dosar.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, avocatul Bogdan Ion Mitrache din cadrul Baroului Vâlcea i-a pretins unui denunțător suma de 20.000 euro, susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, care este magistrat, la judecători din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri favorabile denunțătorului, fiului acestuia și concubinei acestuia din urmă.

Pe 22 iunie, Bogdan Ion Mitrache a primit de la denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: 9.000 euro în câteva zile, 4.000 euro la momentul pronunțării hotărârii judecătorești și 6.000 euro în perioada imediat următoare.

În data de 26 iunie, avocatul a fost prins de procurori în timp ce primea prima tranșă de 9.000 euro.

DNA susține că Bogdan Ion Mitrache a mai fost cercetat tot pentru trafic de influență, după ce a primit în mod similar 29.000 euro de la un denunțător, însă avocatul a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției iar dosarul a fost trimis în instanță.

Pentru că a săvârșit o nouă faptă de corupție, procurorii au solicitat Curții de Apel Craiova arestarea preventivă a avocatului pentru o perioadă de 30 de zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata