Dolj: Patru persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 7,3 milioane de lei au fost reţinute

Patru persoane din Dolj suspectate că ar fi comis mai multe infracţiuni de evaziune fiscală în urma cărora ar fi adus prejudicii de peste 7,3 milioane de lei bugetului de stat au fost introduse miercuri seară în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Potrivit IPJ Dolj, ofiţeri din Serviciul de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi ofiţeri de specialitate din Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat miercuri zece percheziţii domiciliare în Craiova şi comuna Lipovu, la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi folosirea creditului societăţii într-un scop contrar intereselor.

Poliţişti au stabilit că cei patru, cu vârste între 24 şi 40 de ani, din Segarcea, în perioada 2010-2011, respectiv ianuarie 2013-ianuarie 2014, în calitate de asociaţi ori administratori ai unor societăţi comerciale, toate cu sediul în Craiova, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor documente fictive privind achiziţia unor importante cantităţi de deşeuri feroase şi neferoase de la societăţi fantomă, diminuând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului de cele trei societăţi cu suma totală de peste 7,3 milioane de lei.

De asemenea, oamenii legii au stabilit tânărul de 24 de ani, în calitate de administrator la două societăţi comerciale, a folosit în scop contrar intereselor celor două societăţi suma de nouă milioane de lei, iar pentru a se sustrage verificărilor financiar-contabile a declarat fictiv sediul uneia dintre societăţi.

În urma descinderilor efectuate în baza mandatelor de aducere, cele patru persoane au fost conduse la sediul IPJ Dolj, iar în urma probatoriului administrat au fost reţinute pentru 24 ore, urmând ca joi să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata