Dominic Bruynseels (BCR): România are nevoie de disciplină fiscală decât de un nou împrumut

România are nevoie mai degrabă de o disciplină fiscală, decât de un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat joi, 5 august, preşedintele BCR, Dominic Bruynseels.

Acesta a adăugat că Executivul de la Bucureşti trebuie să continue politicile începute, dar şi că în general investitorii străini au o părere proastă despre România.

Este important ca Guvernul să continue politicile începute. Toată lumea trebuie să fie conştientă că aceste lucruri trebuie făcute şi duse la bun sfârşit”, a subliniat oficialul BCR.

Totodată, Bruynseels a precizat că mulţi investitori străini încep să facă o serie de comparaţii între condiţiile derulării unei afaceri în România şi în alte ţări din regiune.

„Investitorii au o părere generală proastă despre România. Aceştia încep să facă o serie de comparaţii între a investi milioane de euro în Polonia, Bulgaria, Ungaria sau România. România trebuie să facă paşi importanţi pentru a atinge stadiul la care a ajuns de exemplu Polonia„, a explicat şeful BCR.

Preşedintele BCR, Dominic Bruynseels a organizat, joi, o întâlnire cu presa în cadrul căreia a comentat o serie de aspecte privind situaţia economică actuală a României, dar şi rezultatele comerciale raportate de către bancă la 30 iulie 2010.

Banca Comercială Română a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net după impozitare şi plata intereselor minoritare, de 488,5 milioane lei (117 milioane euro), în scădere cu circa 19,5 la sută faţă de primele şase luni din 2009. Scăderea a fost cauzată în principal de costurile mult mai mari cu provizioanele ca urmare a contracţiei economice, care are un impact major asupra pieţei şi a clienţilor BCR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata