Donald Trump se va întâlni, în noiembrie, la Washington, cu Recep Tayyip Erdogan

Președintele american, Donald Trump, a anunțat data la care acesta se va întâlni cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a clarifica situația de la granița cu Siria, ca urmare a anunțului făcut de Ankara privind atacarea populației kurde din regiune, relatează agenția Associated Press.

Anunțul liderului de la Casa Albă vine la o zi după amenințările economice transmise autorităților turce în cazul în care acțiunile militare întreprinse de acestea vor fi exagerate. Întâlnirea oficială dintre cei doi șefi de stat va fi găzduită de Washington, pe 13 noiembrie.

Președintele Trump a transmis, pe parcursul zilei de marți, prin intermediul mai multor postări pe Twitter, faptul că îi sprijină atât pe aliații turci, membri ai NATO, cât și pe cei kurzi, pe care îi apreciază și îi susține.

Administraţia de la Washington a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul în care Turcia urmează să lanseze o ofensivă militară împotriva grupurilor insurgente kurde. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, luni seară, că „va distruge” economia Turciei dacă armata turcă „va depăşi limitele” prin incursiunea militară antikurdă din Siria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata