Donald Trump va anula sancţiunile impuse Turciei, după încheierea ofensivei în Siria

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri seară că va anula sancţiunile impuse Turciei după ce Administraţia de la Ankara a acceptat un armistiţiu permanent în Siria.

Donald Trump a anunţat că Turcia l-a informat că va exista un armistiţiu „permanent” cu grupurile insurgente kurde din Siria. „Cu toate acestea, există semne de întrebare despre ce înseamnă cuvântul permanent în acea parte a lumii”, a declarat Donald Trump, citat de CBS News.

Liderul de la Casa Albă a precizat că Statele Unite vor anula sancţiununile impuse Turciei din cauza intervenţiei militare în nordul Siriei.

„Acesta este un rezultat creat de noi, de Statele Unite, nu de altcineva”, a subliniat Donald Trump, contrazicând informaţiile privind negocierea armistiţiului de către preşedintele Turciei, Recep Erdogan, cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Preşedintele american a anunţat că „un număr mic de militari americani” vor rămâne în zonă pentru protejarea rezervelor de petrol.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a decis săptămâna trecută suspendarea operaţiunilor militare antikurde din nordul Siriei, conform unui anunţ făcut de vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

Marţi seară, grupurile insurgente kurde au anunţat retragerea din zona de securitate creată de armata turcă pe partea siriană a frontierei cu Turcia.

Ulterior, Turcia şi Rusia au anunţat că vor mobiliza militari în zona de securitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata