Dorel Săndesc (MS): În acest an se va introduce tripla terapie pentru hepatita C

Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusă până la sfârșitul anului 2014, a declarat secretarul de stat în ministerul Sănătății Dorel Săndesc.

„Tratamentul hepatitei cronice beneficiază recent în noul calup de medicamente compensate și gratuite din cele 23 de o moleculă destinată tratării hepatitei B. Astfel completăm gama de medicamente disponibile și curând în acest an suntem în faza finală a formalităților pentru introducerea triplei terapii a hepatitei C. Practic mai sunt câteva detalii metodologice înainte de a lansa această triplă terapie extrem de necesară în tratamentul pacienților cu hepatitei C. Această parte curativă nu este de dorit, este de evitat. Cea mai importantă parte a abordării acestei patologii extrem de serioase este cea de prevenție și de profilaxie și de detectare precoce”, a afirmat joi Săndesc cu prilejul lansării de către Fundația „Renașterea” pentru Sănătate, Educație și Cultură a caravanei de informare și prevenție a hepatitei A, B și C.

Secretarul de stat a amintit că România a evoluat foarte mult în ultimii doi ani în ce privește activitatea de transplant hepatic.

„(…) În ultimul an, în România s-a dezvoltat semnificativ activitatea de transplant hepatic. Practic România care era pe ultimele locuri din Europa la numărul de transplanturi a evoluat în ultimii doi ani având cea mai mare creștere procentuală din lume la numărul de donori aflați în moarte cerebrală”, a susținut Dorel Săndesc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata