Doru Pârv rămâne în arest preventiv încă 20 de zile

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală au decis vineri (16 iulie 2010) să prelungească mandatul de arestare preventivă cu 20 de zile în cazul realizatorului TV Doru Pârv, cercetat penal alături de patronul OTV, Dan Diaconescu, sub acuzaţia că au şantajat un primar din judeţul Arad.

Decizia de vineri nu este definitivă, Doru Pârv declarând recurs prin avocaţii săi. În cazul lui Dan Diaconescu, instanţa a amânat vineri discutarea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a interdicţiei de a păsări ţara impuse patronului OTV.
Iniţial, instanţa stabilise pentru vineri discutarea solicitării DNA, în acelaşi timp cu judecarea propunerii procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Doru Pârv.

Judecătorii au decis ca cele două cauze să fie separate. Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pe 23 iunie de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, căruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea edilului. Pe 25 iunie, la recurs, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, însă Doru Pârv a rămas în detenţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata