Dosar „Ferma Băneasa”: Membrii grupului infracţional încercau să contracareze orice apariţie negativă în presă

Membrii grupului infracţional constituit pentru obţinerea ilicită a proprietăţilor revendicate de prinţul Paul dezbăteau orice informaţie negativă apărută în presă şi încercau să o contracareze prin intermediul lui Dan Andronic, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

„Succesul retrocedărilor putea fi influenţat şi de articole apărute în presa de investigaţie în legătură cu pretenţiile inculpatului Paul al României şi relaţia acestuia cu Remus Truică sau implicarea Reciplia şi a lui Benyamin Steinmetz, articole care ar fi putut influenţa negativ nu doar opinia publică, ci şi funcţionarii implicaţi în procedurile de retrocedare, astfel că orice apariţie negativă în presă a fost imediat reclamată şi dezbătută de membrii grupului, încercându-se contracararea aspectelor negative evidenţiate în respectivele articole, rolul lui Andronic fiind esenţial în acest sens, influenţa lui în presă fiind una reală”, se precizează în rechizitoriu.

Procurorii susţin că orice material de presă referitor la membrii grupului infracţional îi era de îndată adus la cunoştinţă lui Dan Andronic, pentru a stabili care trebuie să fie reacţia.

„Spre exemplu, atunci când în presă, în ziarul (…) , a apărut un articol despre inculpatul Benyamin Steinmetz şi legătura infracţională a acestuia cu Remus Truică în legătură cu retrocedările, atât inculpatul Andronic Dan, cât şi inculpatul Roşu Robert sunt notificaţi de avocatul lui Steinmetz din Israel, (…), printr-un email din 18 iulie 2011, (…) fiindu-le cerută acestora o replică imediată„, se arată în rechizitoriu.

Conform aceleiaşi surse, rolul lui Dan Andronic era şi acela de a asigura apariţia unor materiale de presă favorabile membrilor grupului infracţional.

„Tal Silberstein i-a cerut lui Andronic să publice în revista (…) un articol interviu cu Al României Paul, un articol pozitiv în care să fie relevată priceperea, dar şi grija acestuia pentru ca ţara să traverseze perioada de criză, subliniindu-se totodată că face parte din Casa Regală, chiar dacă o altă ramură decât fostul rege”, mai notează procurorii anticorupţie.

Omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, alături de alte persoane, în dosarul ”Ferma Băneasa”.

Procurorii DNA Braşov i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Remus Truică, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, şi pe prinţul Paul, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, şi complicitate la abuz în serviciu.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei, sub control judiciar: Dan Andronic, Marius Andrei Marcovici, Lucian Claudiu Mateescu, Gheorghe Sin, Niculae Dima, Theodor Chiriac, Nicolae Jecu, Nela Păvăloiu şi Valentin Delcea.

În stare de libertate vor fi judecaţi, în acelaşi dosar, Robert Mihăiţă Roşu, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, Moshe Agavi, SC Reciplia SRL, Apostol Muşat, Corina Teodora Dicu, Dragomira Gheorghiţă, Ion Stoian, Caterina Popa, Gheorghe Olteanu şi Marin Gostin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata