Dosar penal în cazul dezinfectanţilor din spitale

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse, informează PÎCCJ într-un comunicat transmis miercuri.

Conform sursei citate, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare.

„Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal. În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de control al Ministerului Sănătăţii”, precizează sursa citată.

Marţea trecută, procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat că Parchetul s-a sesizat din oficiu în legătură cu ancheta privind dezinfectanţii din spitale.

„Ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta desfăşurată de domnul Tolontan. Am sesizat Secţia de urmărire penală pentru constituirea unui dosar în această cauză, fapt pentru care aduc mulţumiri mass-media pentru activitatea pe care o are”, a declarat Licu, la sediul CSM.

PNL a solicitat lunea trecută premierului Dacian Cioloş să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanţii utilizaţi în spitale, în urma unei anchete pe această temă publicată în mass-media.

Joi, Ministerul Sănătăţii anunţa că ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, după apariţia în media a problemelor legate de dezinfectanţii din spitale. Potrivit MS, controalele mixte dispuse de ministrul Sănătăţii se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General.

„Odată cu apariţia în spaţiul mediatic a problemelor legate de situaţia biocidelor, ministrul Sănătăţii a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică. Precizăm faptul că aceste controale se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General”, a precizat Ministerul Sănătăţii. Conform sursei citate, în cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanţi pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienţei acestora. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata