Dosar penal la DIICOT în legătură cu manifestări ale Jobbik în România

Procurorii DIICOT au în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „acţiuni împotriva ordinii constituţionale”, în legătură cu manifestări de pe teritoriul României, ce au vizat promovarea Alianţei Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik).

„Pe rolul Serviciului de prevenire şi combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra siguranţei statului se află în curs de soluţionare un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, sub aspectul acuzaţiei privind săvârşirea infracţiunii de ‘acţiuni împotriva ordinii constituţionale’ prevăzute de art. 397 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal”, precizează DIICOT într-un comunicat remis vineri .

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013-2014, pe teritoriul României, cu ocazia mai multor manifestări ce au vizat promovarea Alianţei Tinerilor de Dreapta — Mişcarea pentru o Ungarie mai bună, au fost făcute declaraţii cu caracter revizionist şi separatist, contrare ordinii constituţionale”, adaugă DIICOT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata