Dotarea a 51 de baze de salvare ale Salvamont Romania cu centrale termice si boilere, se datorează parteneriatului cu Ariston Thermo

În decursul a trei ani, compania Ariston Thermo România a dotat, 51 de centre şi baze de salvare cu centrale termice în condensare şi boilere electrice de ultimă generaţie, în urma unui parteneriat cu Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont).

„Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice, continuă parteneriatul cu Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont) în urma căruia au fost donate echipamente termice perfomante pentru a asigura condiţii optime de lucru în bazele de salvare şi pentru a facilita intervenţiile în situaţiile de urgenţă. Astfel, în ultimii trei ani Ariston a dotat 51 de centre şi baze de salvare cu centrale termice în condensare şi boilere electrice de ultimă generaţie”, se arată într-un comunicat al companiei transmis marţi AGERPRES.

În urma acestei acţiuni, peste 1.100 de salvatori profesionişti şi voluntari, care asigură patrularea preventivă şi participă anual la misiuni de salvare în peste 100 de zone montane, vor beneficia de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din bazele, posturile de intervenţie şi cabinetele medicale Salvamont. Prin acest parteneriat, Ariston Thermo a reuşit să asigure confortul termic pentru aproximativ jumătate din totalul bazelor Salvamont din România, se precizează în document.

„Suntem onoraţi să continuăm acest parteneriat pentru al treilea an şi să fim alături de salvatorii montani – cei care ies în fiecare zi din zona de confort pentru binele nostru, al celor care iubim muntele. Ducem, astfel, mai departe angajamentul asumat la nivel global de către Ariston de a asigura confortul chiar şi acolo unde este greu de obţinut, dar mai ales acolo unde putem transforma lumea într-un loc mai bun şi mai confortabil”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

În contextul activităţilor, în ultimii trei ani, echipele Salvamont din întreaga ţară au salvat peste 23.000 de persoane accidentate pe munte şi în alte locuri greu accesibile. În anul 2020, din cauza restricţiilor internaţionale de călătorie, numărul turiştilor pe munte a crescut semnificativ, implicit şi incidentele montane care au necesitat intervenţia salvamontiştilor.

„Salvatorii montani sunt obişnuiţi să activeze în condiţii foarte grele, se confruntă constant în sezonul rece cu vânt de peste 100 km/h, ceaţă, ploi torenţiale, zăpadă, gheaţă şi viscol. Este foarte important să avem o infrastructură bună la nivelul centrelor de salvare care să le uşureze munca şi să le ofere condiţii minime de confort, siguranţă şi igienă, pentru a creşte şansele de salvare ale celor care au nevoie de ajutorul lor”, a precizat Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

Astfel, în funcţie de dimensiunea şi caracteristicile tehnice ale spaţiilor dotate, Ariston a instalat centrale termice cu puteri cuprinse între 24 şi 70 de kW, în timp ce modelele de boilerele au volume cuprinse între 30 şi 300 de litri.

Acest parteneriat cu Salvamont face parte din platforma extinsă de programe sociale, Ariston pentru Comunitate, un demers al Ariston Thermo România de a sprijini prin donaţii organizaţiile non-guvernamentale locale şi de a asigura confort în special categoriilor vulnerabile. În cadrul acestei iniţiative, compania continuă şi parteneriatul cu

Aşadar, Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata