Două angajate din Primăria Ploieşti, cercetate alături de primarul Bădescu, puse sub control judiciar

Cele două angajate din Primăria Ploiești puse sub acuzare alături de edilul Iulian Bădescu vor fi cercetate de DNA sub control judiciar.

Procurorii DNA-Serviciul Teritorial Ploiești au dispus măsura controlului judiciar față de Oana Cristina Iacob, secretar al municipiului Ploiești, și Iulia Alina Alexandru, director executiv la Direcția administrație publică, juridic-contencios, achiziții publice, contracte din cadrul Primăriei Ploiești.

Ele au fost puse sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, în dosarul în care primarul din Ploiești, Iulian Bădescu, a fost reținut pentru corupție.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Oana Cristina Iacob și Iulia Alina Alexandru trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA-Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori sunt chemate; să informeze DNA cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Poliția Municipiului Ploiești, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemate; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorilor de caz; să nu se apropie de Iulian Bădescu, una de cealaltă și de alte persoane distinct nominalizate și nici să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a fost reținut marți de procurorii DNA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Iulian Bădescu va fi prezentat miercuri cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Prahova.

Edilul este acuzat că a acordat nelegal un contract în valoare de 8 milioane lei către Asociația Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploiești, banii fiind destinați susținerii echipei FC Petrolul Ploiești.

În schimbul acestui contract, primarul ar fi cerut pentru el ca mită suma de 300.000 euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata