Două persoane din Bucureşti, trimise în judecată pentru o înşelăciune imobiliară de 1,1 milioane euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Adrian Sforaru şi Nadia Frangulea, acuzaţi că au înşelat 21 de persoane cu 1,1 milioane de euro, suma reprezentând contravaloarea unor antecontracte de vânzare – cumpărare pentru apartamente amplasate în Bucureşti.

Cei doi vor fi judecaţi de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în declaraţii.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2009 – mai 2010, Adrian Sforaru şi Nadia Frangulea au indus în eroare 21 persoane pe care le-au determinat să încheie un număr de 14 antecontracte de vânzare – cumpărare pentru apartamente situate în Bucureşti, în condiţiile în care imobilul în care se aflau apartamentele era ipotecat, prin prezentarea de date false sau ascunzându-le elemente esenţiale (fie că au acordul băncii de a înstrăina, fie că nu există ipotecă, fie că nu există probleme litigioase).

DNA susţine că inculpaţii au creat în dauna persoanelor respective un prejudiciu total de 1.186.500 euro, obţinut prin încasarea sumelor de bani cu titlu de avans, pe care şi le-au însuşit pe nedrept.

În vederea recuperării pagubei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aparţinând celor doi inculpaţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata