Dr. Raed Arafat crede că s-a acţionat atât de repede pe cât s-a putut la accidentul de pe Siutghiol

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat marți, la Constanța, că în cazul catastrofei de luni după-amiază, de pe Lacul Siutghiol, în urma căreia și-au pierdut viața toți cei patru membri ai echipajului unui elicopter SMURD, s-ar fi acționat în parametri impuși de proceduri.

Raed Arafat a spus că Serviciul Național Unic de Urgență a recepționat primul apel prin 112 la ora 16,11 iar la 16,25 s-a intervenit în zonă. Ulterior, la ora 16,40, a fost găsit medicul Laura Vizireanu. Dr. Arafat a recunoscut că prima victimă recuperată din apă, medicul Laura Vizireanu, a fost găsită și adusă la țărm de doi pescari, dar a adăugat că pe timpul transportării cu barca victima a fost asistată și resuscitată permanent de un paramedic.

„S-a intervenit cât de repede s-a putut, însă, în continuare, se vor centraliza toate datele, se va face o analiză și se va stabili cum au fost îndeplinite responsabilitățile, în parte”, a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a confirmat presei că elicopterul SMURD, prăbușit, nu era dotat pentru realizarea zborurilor de intervenție în zona maritimă.

În cursul zilei de marți se vor efectua necropsiile, după care trupurile neînsuflețite vor fi încredințate familiilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata