Dragnea: Intrarea în insolvenţă a TVR s-ar putea să fie singura soluţie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Bistriţa-Năsăud, că intrarea TVR în insolvenţă ar putea să fie singura soluţie de salvare a televiziunii publice.

„Am discutat cu domnul Tăriceanu. S-ar putea să fie singura soluţie. Obiectivul nostru rămâne acelaşi, să salvăm TVR. Deja colegii noştri au început să elaboreze amendamentele la lege, în aşa fel încât, chiar dacă intră în insolvenţă, să nu poată să meargă mai departe, spre faliment. O să aprobăm o situaţie specială pentru TVR, pentru că este instituţie de interes naţional, de interes public. Este păcat că s-a ajuns aici şi că Guvernul nu vrea să se implice”, a spus Dragnea.

Liderul social-democrat a ţinut să precizeze să partidul său este interesat de depolitizarea conducerii TVR şi de desemnarea unui manager în baza unui concurs organizat de Consiliul de Administraţie, iar această depolitizare ar trebui extinsă şi la radioul public.

Întrebat dacă se impune majorarea taxei radio-TV pe care o plăteşte populaţia, Liviu Dragnea a spus că nu susţine o astfel de iniţiativă.

„Eu nu susţin şi nu sunt de acord cu majorarea taxei pe care o plăteşte populaţia pentru TVR. Categoric nu, nu mai e nevoie să punem taxe. Dacă nu găsim altă soluţie, rămânem la soluţia insolvenţei. Acolo trebuie o altă abordare managerială, dar nu putem să punem populaţia să plătească neperformanţa. PSD nu susţine majorarea taxei”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea se află într-o vizită de două zile în judeţul Bistriţa-Năsăud. Vineri, acesta a participat la petrecerea de Ziua Femeii organizată de filiala PSD Bistriţa-Năsăud, unde le-a oferit flori colegelor de partid, iar seara a participat la inaugurarea unei săli de sport în comuna Budacu de Jos, investiţie realizată prin Compania Naţională de Investiţii care s-a ridicat la aproximativ 2,5 milioane lei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că luni va finaliza un set de măsuri legislative pentru modificarea Legii de funcţionare a SRTV, care să permită televiziunii publice să intre în insolvenţă.

„Până luni, voi pregăti pachetul de modificări legislative la Legea de funcţionare a Televiziunii, în aşa fel încât această procedură să poată să fie demarată, procedura de insolvenţă, care apără televiziunea de creditori într-o anumită formulă. Vreau să fac o mică paranteză. Legea insolvenţei poate să ducă, pentru societăţile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicită potrivit căreia televiziunea publică să nu poată să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public”, a scris Tăriceanu vineri pe pagina sa de Facebook.

El a precizat, într-o emisiune la TVR, că a avut o reuniune cu specialişti în insolvenţă pentru „a analiza soluţia fezabilă (…) pentru o salvare şi redresare a televiziunii, care, însă, trebuie să fie acompaniată de o acţiune a Guvernului”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata