Dragnea: Mergem cu un interimar la Camera Deputaţilor; nu facem nicio nominalizare până la parlamentare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi, 14 iunie, că a propus Comitetului Executiv Naţional al partidului să nu facă nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar până la finalul mandatului actualului Parlament să se meargă pe interimat.

„Nu consider că acum această funcţie este esenţială şi merită atâta patimă, atâtea discuţii, atâta dezbatere. Obiectivul meu şi al întregului partid este să câştigăm alegerile parlamentare. În aceste condiţii am avut tot timpul asta în minte că am nevoie de toţi oamenii lângă mine în campania electorală şi nu numai, începând de săptămâna viitoare fiecare coleg în frunte cu mine va primi nişte lucruri foarte clare de făcut, acţiuni foarte clare pe care ar trebui să le întreprindă. În acest sens, în ultima perioadă, au fost vehiculate nume pentru această funcţie — Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Ștefan, Florin Iordache, Mihai Tudose şi alţii. De toţi aceştia partidul are nevoie în teritoriu, în judeţe, să discute cu oamenii noştri, să-i ajute la organizare şi în pregătirea alegerilor din toamnă. În aceste condiţii, propunerea mea pentru colegii din CExN a fost să nu facem nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor”, a declarat Dragnea, la finalul reuniunii CExN.

Potrivit acestuia, nu există nicio interdicţie în regulament pentru această situaţie şi, de asemenea, niciun alt grup parlamentar nu poate face o nominalizare, pentru că n-a fost o revocare, a fost o încetare de drept a mandatului.

„Deci singurul grup parlamentar care poate face această nominalizare este PSD-ul. Neîncălcându-se niciun regulament, cel care va conduce interimar Camera până la alegerile din toamnă are toate atribuţiile, Camera va funcţiona mai bine”, a adăugat Dragnea.

Întrebat cum comentează decizia lui Valeriu Zgonea de a ataca schimbarea sa de la şefia Camerei Deputaţilor, Dragnea a spus: „Aşteptăm decizia Curţii. Eu nu cred că va avea şanse de reuşită. Spre deosebire de alţii, noi nu punem presiune pe Curte”.

El a negat de asemenea că i-ar fi cerut fostului premier Victor Ponta să-şi retragă propunerea de a candida pentru şefia Camerei Deputaţilor făcută luni.

„Nu, eu nu i-am cerut asta, aşa cum nu i-am cerut nimănui, că au fost mai mulţi colegi care au spus că ar dori să ocupe această funcţie. Eu am făcut această propunere în ceea ce priveşte nenominalizarea niciunuia, pentru că avem nevoie de ei în campanie şi toţi colegii din ţară cu care am vorbit şi ieri şi azi mi-au spus că e o propunere foarte bună, pentru că miza e să câştigăm alegerile parlamentare, nu să ocupăm o funcţie pentru două luni de zile, pe care oricum probabil că tot PSD-ul o va gestiona. Astăzi am spus tuturor, inclusiv lui Victor Ponta, că-i vreau lângă mine în campania electorală şi în echipa care merge la muncă în tranşee”, a susţinut Liviu Dragnea.

Întrebat de ce nu a lăsat totuşi să se ajungă la un vot în privinţa nominalizării, Dragnea a subliniat că este decizia lui.

„Este decizia mea. Am spus mai devreme, pentru că-i vreau pe toţi în campania electorală, în ţară, în teritoriu. Toţi cei care ar fi vrut să fie preşedinţi la Cameră, în frunte cu Victor Ponta, meritau pe deplin această demnitate publică, oricare dintre ei poate să fie preşedintele Camerei Deputaţilor, după alegerile din toamnă. Dar acum noi toţi vrem să câştigăm alegerile parlamentare şi am nevoie de ei în teritoriu, pentru că este foarte importantă această funcţie, este foarte important să dai cu ciocănelul acolo, este foarte important să dai cuvântul unor deputaţi chiar importanţi, gen Remus Cernea. Îmi asum această decizie şi sper să închidem subiectul”, a afirmat preşedintele PSD, care a adăugat că în privinţa propunerii sale a existat un vot unanim. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata