Dragnea: Nu am vrut să panicăm, dar oraşul Brezoi risca să fie măturat de ape

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că a existat riscul ca orașul Brezoi din județul Vâlcea să fie măturat de ape, dacă specialiștii de la Hidroelectrica și de la Apele Române nu ar fi ținut sub control barajul Brădișor.

„A fost un caz special la barajul de la Brădișor, la 20 de km în amonte de Brezoi în care dacă cei de la Apele Române și cei de la Hidroelectrica nu lucrau împreună să găsească nivelul optim de deversare ca să și reziste barajul, dar și să țină sub control nivelul debitului care merge în aval, orașul Brezoi putea să fie măturat. N-am dat atunci informația și nu voiam să panicăm, dar dacă am fi ajuns în situația în care constatam că acolo nu mai puteau fi ținute lucrurile sub control, orașul Brezoi ar fi putut fi evacuat”, a declarat Dragnea într-un interviu pentru DC News.

Vicepremierul a mai anunțat că, la solicitarea primului ministru, se analizează posibilitatea schimbării legii care vizează asigurarea locuințelor, în contextul în care multe dintre casele afectate de inundații nu erau asigurate.

„Și dacă ar vrea să facă asigurări, nicio companie nu asigură o casă de paiantă.(..) Am vorbit cu prim ministrul care ne-a cerut să modificăm legea”, a afirmat Dragnea.

În opinia sa, în cazul inundațiilor din ultimele zile, „cel mai important lucru a fost că sistemul de urgență a funcționat” astfel încât aproape 1.000 de oameni au fost salvați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata