Dragnea: PSD crede că Ponta este cea mai bună soluţie pentru funcţia de preşedinte al României

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, într-o conferință de presă, că PSD consideră că președintele partidului, premierul Victor Ponta, reprezintă cea mai bună soluție pentru funcția de președinte al României.

Dragnea a explicat că Victor Ponta a făcut o declarație responsabilă sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaților alianței electorale PSD-UNPR-PC, afirmând că va candida numai dacă va primi sprijinul colegilor săi în acest sens.

„Victor Ponta a făcut o declarație corectă, responsabilă. A făcut întâi un portret de viitor președinte așa cum crede domnia sa că trebuie să fie un președinte normal în România și dacă PSD va considera că aceste calități sunt stăpânite de Victor Ponta, atunci el va candida. Și PSD crede că Victor Ponta este cel mai bun candidat pentru prezidențiale și, într-un termen rezonabil, vom avea o discuție serioasă în partid în ce privește această candidatură. PSD nu face ceva nume ca să-l convingă pe Victor Ponta. În primul rând, Victor Ponta trebuie să fie convins și eu cred că este convins. Este cea mai bună soluție pentru această funcție”, a spus Liviu Dragnea.

Referitor la declarația președintelui PNL Crin Antonescu potrivit căreia candidatura la prezidențiale a lui Victor Ponta fusese deja stabilită înainte de ruperea USL, Liviu Dragnea a afirmat că este vorba despre un neadevăr.

„Este o minciună. Domnul Crin Antonescu atunci când a fugit din USL trebuia să se gândească că PSD nu va plânge pe umărul nimănui și că nu o să stea fără să se gândească serios ce candidat la prezidențiale o să susțină”, a mai spus social-democratul.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminică, la Ploiești, că decizia privind candidatura premierului Victor Ponta la alegerile prezidențiale este luată ‘mult înainte de ruperea USL’.

‘După părerea mea, cei mai mulți dintre cetățenii României, că sunt simpatizați PSD, că antipatizează PSD-ul, că sunt indiferenți, știu toți că de mult această hotărâre este luată, de foarte multă vreme, mult înainte de ruperea Uniunii Social Liberale. Asistăm, acum, la un ritual de tip post-comunist pesedist, ritual în care poporul roagă partidul, partidul roagă pe domnul Ponta, domnul Ponta se duce și cere voie la PC și așa mai departe’, a afirmat Antonescu într-o conferință de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata