DSP Iaşi propune deschiderea unei anchete în cazul pacientei operate la Spitalul „Elena Doamna”

Transferul pacientei din Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi către Spitalul Clinic Judeţean „Sfântul Spiridon” Iaşi, Secţia ATI, nu a fost motivat de condiţiile igienico-sanitare din Spitalul Clinic „Elena Doamna”, a informat miercuri DSP Iaşi.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Iaşi propune sesizarea Colegiului Medicilor Iaşi pentru deschiderea unei anchete privind un posibil caz de malpraxis în cazul tinerei care a fost operată la Spitalul Clinic de Obstetrică — Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi.

Totodată, DSP Iaşi va informa Ministerul Sănătăţii cu privire la starea pacientei, dar şi cu privire la rezultatul anchetei interne din Spitalul „Elena Doamna” şi cu privire la răspunsul Colegiului Medicilor Iaşi în acest caz.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat vineri o anchetă în cazul unei tinere care, după ce a fost operată la Spitalul Clinic de Obstetrică — Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi, se află în comă indusă şi primeşte îngrijiri medicale într-o altă unitate sanitară.

„Având în vedere faptul că Spitalul Clinic de Obstetrică — Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi este o unitate descentralizată, verificările vor fi efectuate de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, împreună cu o echipă de control a Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea sanitară”, se arăta într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis vineri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata