Dulceaţa de ceapă roşie, delicatesa franţuzească care a intrat în bucătăriile de pe litoral

Dulceața de ceapă roșie, renumită rețetă franțuzească folosită la diverse preparate, este unul dintre elementele pe care bucătarii unui restaurant din Eforie Nord îl folosesc la pregătirea diverselor preparate culinare, printre care un apetisant aperitiv. Este vorba despre pâine prăjită cu pateu de pește și dulceață de ceapă roșie.

Despre dulceața de ceapă roșie, bucătarul Bebe Irina spune că nu este deloc greu de preparat, principalele ingrediente fiind ceapa, zahărul și oțetul balsamic.

„Pentru o dulceață bună trebuie o ceapă roșie nu foarte iute. Se pun într-o tigaie o cantitate egală de zahăr și de apă, se lasă să fiarbă până se caramelizează. Se evaporă apa și zahărul devine un caramel. Apoi se adaugă ceapa tăiată fideluță, se lasă circa 15 minute la fiert în caramel, după care se adaugă un pic de oțet balsamic. Se lasă să fiarbă în continuare până când se obține consistența dorită. Asta-i tot! Cine vrea ca dulceața de ceapă roșie să fi puțin picantă, poate pune și ardei iute”, a explicat bucătarul.

Referitor la rețeta pateului de pește, acesta a spus că peștele se fierbe în apă cu puțin lapte, se transformă în pastă și se amestecă cu unt, sare, piper și cu puțină zeamă de lămâie.

Pentru ca aperitivul să aibă un aspect mai atrăgător, aluatul de cocă de pâine se coace în forme de tartă, iar acestea se prăjesc apoi în ulei.

Pâinea prăjită (care are forma unui bulgăre) se taie în două, pe una dintre părți se pun dulceața de ceapă roșie și pateul de pește, iar deasupra acestui preparat se pune un fel de capac, tot din pâine, obținându-se astfel un rafinat aperitiv. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata