Dumitru Dragomir va fi cercetat în libertate

Fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, în dosarul vânzării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, a decis definitiv Curtea de Apel București.

Judecătorii au respins contestația procurorilor Parchetului Capitalei și au menținut o decizie a Tribunalului București din 8 aprilie prin care s-a respins propunerea anchetatorilor de arestare preventivă a lui Dumitru Dragomir.

În schimb, Curtea de Apel București a respins contestația oamenilor de afaceri Mihai Corbu și Radu Arhire, astfel încât aceștia rămân în arest pentru următoarele 30 de zile.

Dumitru Dragomir, Mihai Corbu și Radu Arhire sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii susțin că, în perioada 2011 — 2013, Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înțelegerii cu Mihai Corbu — administrator al SC Capital Properties SRL, cu intenție, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea Capital Properties drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat — în scopul însușirii sumei anterior menționate.

Anchetatorii spun că Dragomir Dumitru, profitând de calitatea sa de președinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către Capital Properties, un circuit ilicit — fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Astfel, Dumitru Dragomir a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere (care atestă o activitate neconformă cu realitatea — desfășurarea unor activități de identificare pe piață a unui cumpărător) cu societatea administrată de Mihai Corbu și Radu Arhire.

În baza acestui contract de intermediere, Dumitru Dragomir a obținut aprobarea plății de către AGA a LPF a unui comision de 5% din preț către societatea administrată de Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.

Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, Dumitru Dragomir, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinându-i să-și dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între LPF și societatea administrată de Mihai Corbu și Radu Arhire, deși contractul între LPF și Capital Properties s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.

Deși cunoștea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect și din punct de vedere juridic, Dumitru Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranșe comisionul către societatea administrată de Capital Properties.

Suma de 3 milioane euro a fost transferată de la Capital Properties, în baza unor relații comerciale fictive, în conturile unor societăți fantomă, după care banii au fost scoși în numerar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata