Dumitru Sechelariu va fi cercetat în libertate

Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, va fi cercetat în libertate, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti. El este acuzat că ar fi încercat să mituiască 2 judecători.

Magistraţii au respins recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi au menţinut hotărârea Judecătoriei sectorului 1 prin care Sechelariu era lăsat liber. În timpul procesului, procurorul de şedinţă a declarat că încercarea lui Sechelariu de mituire a judecătorilor pune sub semnul întrebării decizia de achitare a acestuia de către magistraţii Curţii de Apel Bacău, într-un alt dosar de corupţie.

Dumitru Sechelariu nu a fost prezent la proces, el invocând faptul că este bolnav şi nu se poate deplasa, fiind reprezentat de un avocat. În faţa instanţei, avocatul a declarat că interceptările convorbirilor telefonice şi ambientale realizate de procurorii DNA arată că Sechelariu nu este implicat în acest caz de corupţie. În plus, el este grav bolnav, a suferit trei preinfarcturi şi o intervenţie chirurgicală pe cord deschis, acum o săptămână.

Marţi, Judecătoria sectorului 1 a respins cererea DNA de arestare a lui Sechelariu, însă procurorii au declarat recurs. În timpul procesului de la Judecătoria sectorului 1, procurorii l-au caracterizat pe fostul primar ca având o atitudine „infracţională perfidă” şi „ignorantă faţă de prestigiul justiţiei”, un „om penal versat”, deoarece a încercat „fără scrupule” să cumpere influenţa unor judecători de la Curtea de Apel Bacău, pentru a obţine o decizie favorabilă într-un dosar comercial.

Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, este acuzat că ar fi dat suma de aproximativ 78. 000 de lei pentru a obţine o sentinţă favorabilă într-un dosar comercial. Potrivit DNA, pe 17 februarie, Sechelariu i-a dat lui Iuliean Şutu, director la SC Transport Public SA Bacău, suma de 77.400 lei pentru ca acesta din urmă să o dea unui denunţător pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Curţii de Apel Bacău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata