Dunărea a scăzut cu 36 de centimetri în ultimele ore

Dunărea a scăzut cu 36 de centimetri în ultimele ore, ajungând joi, 15  iulie,  la cota de atenţie de 468 centimetri, la postul hidrometric Călăraşi iar debitul acesteia este de 10.090 metri cubi pe secundă, informează Sistemul de Gospodărire a Apelor.

Potrivit prognozei hidrologice, pentru următoarele 24 ore, la mirele determinante de pe fluviul Dunărea pentru sectorul de apărare din judeţul Călăraşi se prevede o scădere a nivelurilor, respectiv debitelor, ajungând la cota de 416 centimetri, cu un debit de 9.108 metri cubi pe secundă.

Incintele îndiguite Călăraşi – Râul şi Borcea de sus cu toate sectoarele (I-IV) au ieşit joi din faza întâi de apărare împotriva inundaţiilor, iar incinta Unirea – Jegălia – Gâldău se menţine în faza a întâia de apărare pe toată lungimea digului.

Din cauza creşterii apelor fluviului Dunărea, în judeţul Călăraşi a fost afectată de inundaţii o suprafaţă de 5.473,5 hectare din care 1.472 hectare izlaz şi 4.001,5 hectare de teren arabil.

De asemenea, au fost inundate 11.000 hectare din fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Călăraşi, dar şi 125 de curţi.

Terenurile afectate se află pe raza administrativă a următoarelor localităţi: Călăraşi, Olteniţa, Roseţi, Dichiseni, Unirea, Jegălia, Borcea, Modelu, Căscioarele, Chirnogi, Ulmeni, Chiselet, Mânăstirea, Dorobanţu, Ciocăneşti, Grădiştea şi Spanţov.
Localităţile cu cele mai multe suprafeţe afectate sunt Chirnogi (1.306 hectare), Unirea (1.165 hectare), Dichiseni (850 hectare), Roseţi (804,5 hectare), Borcea (650 hectare), şi Jegălia (402 hectare).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata