După ce a închis Institutul Cantacuzino, Ministerul Sănătăţii strigă după ajutor la OMS şi UNICEF

După ce a închis Institutul Cantacuzino, inclusiv filiala ieşeană, pe data de 8 februarie 2010, Ministerul Sănătăţii strigă după ajutor la OMS şi UNICEF, întrucât nu mai are cine să fabrice vaccinri în România.

Principalii afectaţi de această criză sunt tocmai nounăscuţii pentru care imunizarea împotriva TBC a rămas în aer. „Căutăm o soluţie să aducem în ţară un milion de doze de vaccin – necesarul nostru pentru 12 luni. S-au făcut demersurile pentru a obţine aceste doze gratuit, fie de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), fie de la UNICEF. Dacă nu vom primi răspunsuri pozitive în acest sens, va trebui să achiziţionăm vaccinul contra cost.

Vaccinarea anti-TBC se poate face până la vârsta de 10 luni a bebeluşului”, a spus prof.dr. Streinu Cercel, prezent marţi, 27 aprilie, la Iaşi. Institutul Cantacuzino a intrat într-un program al Băncii Mondiale privind îmbunătăţirea standardului de calitate. Oficialul ministerial speră ca, până la sfârşitul anului, să înceapă producţia pe liniile de vaccin antituberculozic şi antigripal, dar şi la celelalte linii de vaccin produse până acum de institut.

(sursa: Evenimentul)

Citește și
4 Comentarii
 1. Liliana spune

  La o populatie de cca 20 milioane citi suntem, necesarul sa fie de 1 milion anual ? Adica se nasc 1 milion de bebelusi ? Suntem din nou luati de prosti pe banii nostri ! De unde se vede , cit de „intamplator” a fost inchis acest institut… Chiar suntem o tara de tampiti ?

 2. CIP spune

  Din data de 21 mai 2010 a fost inchisa si filiala de la Iasi a Inst. Cantacuzino Aici se produceau urmatoarele medicamente:ANATOXINA TETANICA, POLIDINUL,OROSTIMUL, BRONHODINUL,AERODINUL,I.B.C.{IMUNOSTIMULATORUL BACTERIAN CU CANDIDINA.}CEI 70 DE SALARIATI AU INTRAT IN SOMAJ.Multumim celor care ne conduc si fac jocul importatorilor de medicamente.

 3. Irina Fiedler spune

  Din Nou (dupa scandalul „antibiotice S.A.”)trebuie sa ne punem intrebarea cine si ce interese are in desfiintarea unor laboratoare care se autofinanteaza, care produc mai ieftin si strict aplicat la situatia din Romania (tulpini virale) vaccinuri ce pot salva vieti. Stiati ca la Iasi se produie serul antitenasos pentru toata tara??? CE se intampla daca nu mai gasim acest vaccin in spitale, in farmacii? Apelam la straini??/ In cat timp si ce cantitate ne pot oferi, ca sa nu mai intreb de pret…. Stiti ce se poate intampla daca o rana simpla se infecteaza cu bacilul ce produce tetanosul? Se ajunge de la amputari de membre pana la deces. Acesta este un singur exemplu!!! CIne are interesul sa desfiinteze tot ceea ce functioneaza in tara noastra???? (de parca nu am sti?!?!?)

 4. nicolae beldiman spune

  bineinteles , guvernantii sint mana in mana cu cei ce vor sa ne distruga , dar sint asa oare de nestiutori ca nici ei nu vor mai avea cale de scapare?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata