După eşecul imobiliar cu „Arena”, Schrotter şi Andrew Stear îşi pregătesc ţepele pentru „Colina Soarelui”?

– După ce au îngropat Arena Rezidenţial, prin RED Management Capital, Zaharia Schrotter şi Andrew Clive Stear, se pregătesc „să construiască” noul cartier „Colina Soarelui”, din zona Păcurari, printr-o firmă cu acelaşi nume ca şi proiectul, înfiinţată la data de 6 decembrie 2006.

.
Aceleaşi persoane care s-au aflat în spatele proiectului Arena Rezidenţial, încremenit în stadiul de şantier pe strada Vasile Lupu din Iaşi, sunt acum la cârma celui mai nou proiect rezidenţial aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii Iaşi.

Este vorba despre cartierul „Colina Soarelui” care aşteaptă undă verde din partea Consiliului Local Iaşi pentru a i se reactualiza PUZ-ul, aprobat în 2005. La acea vreme, proiectul aparţinea 100% omului de afaceri ieşean, Zaharia Schrotter.

În plin boom imobiliar, când tranzacţiile cu terenuri în Iaşi se încheiau la preţuri de circa 1.000 de euro metrul pătrat, Schrotter a vândut trei dintre proiectele sale imobiliare Colina Soarelui, Iaşi Logistic Parc şi Iaşi City Center – aceloraşi investitori din Austria şi Olanda care au cumpărat Tătăraşi Arena de la omul de afaceri sirian Michael Nseir.

În prezent, SC Colina Soarelui SRL, este deţinută în proporţie de 99,9% de fondul de investiţii olandez NORTH EAST PROPERTY HOLDINGS B.V., Zaharia Schrotter figurând ca asociat cu o singură parte socială (0.000224 % din părţile sociale).

Surpriza mare se poate observa că la administratori este trecut britanicul Andrew Clive Stear, aflat şi la cârma Red Management Capital SRL, dezvoltatorul proiectului Arena Rezidenţial ( intrat în blocaj financiar  încă din luna mai a anului trecut).

Red Management Capital şi-a trecut „Colina Soarelui” în portofoliu

La fel de interesant este faptul că proiectul „Colina Soarelui” este trecut la „realizări” de nişa rezidenţialelor pe site-ul companiei Red Management Capital, cu toate că nu este nici măcar la stadiul de PUZ.

Conform proiectului depus spre aprobare în CL, cartierul „Colina Soarelui” urmează să fie dezvoltat pe circa 7,5 hectare, în zona Păcutari, lot T60.

Din descrierea investiţiei se remarcă două clădiri una cu regim de înălţime de 16 metri dispuşi pe D+P+2-3E, iar cealată cu o înălţime de 24 de metri dispusă pe D+P+3-6E.

CITITI SI

  • Şah-mat la cartierul “Arena” din Iaşi: s-a cerut falimentul dezvoltatorului

  • De frica pierderilor uriaşe, “Volksbank” intervine abuziv pentru a anula insolvenţa unui dezvoltator

  • Şoc imobiliar: “Arena Residential” cade!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata