Duşa: În premieră, România are un şef al Statului Major General un militar instruit în teatrele de operaţii

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat marți, la ceremonia de învestitură în funcția de șef al Statului Major General a generalului-locotenent Nicolae – Ionel Ciucă, că România are de acum în fruntea armatei un militar instruit în teatrele de operații.

„Ați preluat astăzi cea mai înaltă funcție din Armata Română. Sunteți un om cu experiență, ați parcurs toate treptele carierei militare, începând de la comandat de pluton la comandat de batalion de divizie, în această perioadă ați fost primul militar român, primul comandat care ați condus un batalion de manevră în teatrele de operații în Afganistan în 2002, ați participat la misiuni și în alte teatre, în Irak, în Angola, v-ați evidențiat ca un militar și comandat desăvârșit. (…) V-am promovat și v-am numit șef al Statului Major al Forțelor Terestre și la mijlocul anului trecut locțiitor al Șefului Statului Major General, tocmai ca preluarea comenzii de astăzi să se facă treptat.Vă felicit, dar să nu uitați că aveți obiective foarte importante în perioada viitoare”, a afirmat ministrul.

Dușa a arătat că principalul obiectiv ar fi „programul pe termen scurt până în 2017 de modernizare și înzestrare a armatei, creșterea capacității operaționale a acesteia și programul mediu până în 2022.”

Ministrul Apărării a subliniat că până în prezent a reușit să finalizeze o parte din aceste obiective strategice, cum ar fi finalizarea transportului strategic aerian pe rute medii, finalizarea programului „Piranha” și realizarea programului aviației de vânătoare, modernizarea flotei, modernizarea din sistemul forțelor aeriene și terestre.

De asemenea, ministrul a afirmat că trebuie îndeplinite obiectivele stabilite la summitul din Țara Galilor, din programul de securitate europeană.

„Asistăm la o premieră, este prima dată după cel de al Doilea Război Mondial când un militar care a participat și instruit în timp real în teatrele de operații devine șef al Statului Major General. Vă felicit și vă doresc succes în activitate”, a spus Mircea Dușa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata