E timpul să cumpărăm dolari? Băncile văd un câştig de până la 20% în 6 luni

In ce am mai putea investi ca sa realizam castiguri frumoase, asa cum au oferit anul trecut depozitele in lei sau aurul? In dolari, par sa recomande analistii financiari, care estimeaza castiguri de aproape 20% pentru plasamentele in moneda americana in circa 6 luni.

Dobanzile la economiile in lei au scazut, iar unii specialisti spun ca aurul, care a oferit castiguri substantiale lunile trecute , s-ar putea sa nu mai fie o investitie la fel de rentabila in viitor. In schimb, dolarii ar putea oferi randamente frumoase in viitor, potrivit rapoartelor bancare.

Specialistii Bancii Comerciale Romane, cei ai ING Bank, Raiffeisen Bank si Unicredit par sa fi ajuns la un consens in ceea ce priveste evolutia lelui in raport cu dolarul american. Acestia mizeaza pe o crestere a cursului leu/dolar in viitorul apropiat, singurele date care nu corespund la nivelul bancilor fiind rastimpul in care se va produce deprecierea.

Investitorii in dolari ar avea asadar de castigat pana la 20%, daca vor cumpara acum dolari si ii vor vinde lunile viitoare, potrivit prognozelor analistilor locali.

Principalul motiv pentru care dolarul s-ar putea aprecia in raport cu leul este ca economia americana isi revine mult mai repede decat cea locala, ceea ce incurajeaza investitiile in dolar, a explicat Dragos Cabat, membru al asociatiei analistilor financiari CFA Romania, pentru DailyBusiness.ro.

In opinia analistilor financiari, leul ar putea avea o evolutie relativ stabila in raport cu euro, deoarece Banca Nationala a Romaniei (BNR) asigura o fluctuatie controlata a cursului leu/euro, incercand sa evite deprecierile sau aprecierile puternice ale leului, pentru a proteja stabilitatea financiara a celor care au expunere pe euro.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata