Echipele de specialiști din cadrul ANAR intervin pe pârâul Valea Seacă, județul Suceava

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cantități importante de precipitații, în județele Suceava și  Maramureș, și punctual în județele Mureș, Sălaj și Bihor.

S-au înregistrat astfel 56,1 l/mp la SH Câmpulung Moldovenesc (râul Moldova), 54,6 l/mp la SH Horodnic (râul Pozen), 48,8 l/mp la SH Nușfalău (râul Barcău), 48 l/mp la SH Mara (râul Mara), 41 l/mp la SH Miercurea Nirajului (râul Niraj).

Au fost emise 14 Atenționări hidrologice pentru fenomene imediate și 4 Avertizări hidrologice pentru fenomene imediate – Cod Portocaliu.

Debitele au fost în creștere pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Crișului Negru, Someșului, Arieșului, Sucevei, Moldovei și Bistriței.

În urma precipitațiilor abundente căzute în data de 15 august, pârâul Valea Seacă, din județul Suceava, a ieșit din albie și a inundat gospodării, drumul național DN 17 și calea ferată din zonă.

Pentru diminuarea efectelor viiturilor inregistrate, A.N. „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret/Sistemul de Gospodărire a Apelor  Suceava, a intervenit in intervalul 15 – 16 august 2018, ora 04:00, în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc astfel:

  • pentru asigurarea secțiunii de scurgere pârâul a fost decolmatat;
  • s-au executat lucrări de consolidare (cu anrocamente și balast) în zona unde s-a surpat malul stâng pe o lungime de aproximativ 30 m.

Echipele de intervenție ale A.N. „Apele Române”, aflate sub  coordonarea directorului general, Victor Sandu, intervin pentru diminuarea efectelor inundațiilor și vor rămâne în zonele afectate atât timp cât situația o impune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata