EDUROM a anunţat lansarea unui proiect de dezvoltare antreprenorială în valoare de 3,4 milioane RON

–         Compania EDUROM, în colaborare cu RELIANS CORP, au anunţat lansarea Proiectului „ANTREPRENORIADA – training pentru iniţiere şi lansare în afaceri”

–         Proiectul vizează informarea şi formarea în antreprenoriat pentru cel puţin 675 de persoane, în 9 oraşe din ţară

–         Valoarea proiectului se ridică la 3.400.893 RON, din care 3.075.537,6 RON reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi a Guvernului României

Compania EDUROM SRL Iaşi, în colaborare cu RELIANS CORP SRL Iaşi, a anunţat lansarea proiectului „ANTREPRENORIADA – training pentru iniţiere şi lansare în afaceri”, iniţiativă finanţată prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1. „Promovarea culturii antreprenoriale” – POSDRU/92/3.1/S/50075.

Bugetul total al proiectului se ridică la 3.400.893 RON, din care 3.075.537,6 RON reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi a Guvernului României.

Proiectul se va derula pe parcursul a 28 de luni, în 9 oraşe din ţară: Iaşi, Bucureşti, Piatra Neamţ, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Constanţa, Suceava şi Bacău, oraşe în care vor avea loc conferinţe de informare în vederea încurajării antreprenoriatului, precum şi două programe de formare şi dezvoltare în antreprenoriat.


135 de persoane îşi vor stabili un plan de afaceri


„Acest program este destinat persoanelor care doresc să iniţieze o afacere, dar şi antreprenorilor actuali, dornici de a-şi dezvolta competenţele necesare creşterii eficienţei organizaţionale şi corelării activităţii întreprinderilor cu cerinţele pieţei”, a declarat Adrian Rîndaşu, director general EDUROM.

Rîndaşu a susţinut că în perioada 1 iulie 2010 – 31 octombrie 2012, respectiv în perioada de implementare a proiectului, vor beneficia de servicii de informare şi formare în antreprenoriat cel puţin 675 de persoane, iar peste 1.000 de persoane vor beneficia de Ghidul Antreprenorului.

În urma acestor servicii, se estimează că 135 de persoane îşi vor putea defini în scris un plan de afaceri, care va fi propus unor potenţiali finanţatori, pe sistemul Business Angels, sau pentru care se va încerca identificarea unor alte surse de finanţare, inclusiv din fonduri europene. De asemenea, ar putea beneficia de sprijin şi alte 90 de persoane din rândul actualilor antreprenori, aflaţi la început de drum.

Conferinţele vor începe în prima parte a anului viitor

La rîndul său, Dan Ganciu, director executiv al companiei de consultanţă “Relians Corp”, a arătat că locul de întâlnire al ideilor de afaceri cu potenţialii finanţatori va fi constituit dintr-un portal care va fi realizat în cadrul proiectului. “Vom participa la realizarea şi funcţionarea acestui portal”, a susţinut Ganciu.

Portalul, care va fi lansat în perioada următoare, va conţine informaţiile necesare celor care intenţionează să se înscrie în proiect şi va facilita accesul la informaţii din domeniul antreprenoriatului. Seria de conferinţe va începe în prima parte a anului viitor, la aceste evenimente urmând să participe atât cei interesaţi să devină antreprenori, precum şi potenţiali finanţatori din categoria Business Angels, care ar putea oferi capitalul necesar punerii în practică a celor mai bune idei de afaceri.

“De asemenea, sunt şi alte surse de finanţare care ar putea fi exploatate de antreprenori şi noi vom încerca să-i sprijinim în acest sens”, a mai spus Ganciu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata