Efectul şedinţei-maraton de la Guvern: 59.000 de bugetari vor fi daţi afară

– La capătul unei şedinţe-maraton de 9 ore, Cabinetul Boc a decis, miercuri seară, că 59.000 de bugetari vor fi daţi afară. Jumătate dintre aceştia vor fi concediaţi din administraţiile locale, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii, potrivit Realitatea.net.

Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost, au declarat surse oficiale.

La finalul şedinţei de duminică a Guvernului, premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor să aplice rapid procedurile de restructurare a instituţiilor pe care le conduc şi că acest proces, care va presupune inclusiv concedieri de personal, să fie iniţiat prin ordonanţă de urgenţă, dacă legislaţia permite.

Agenţiile guvernamentale care nu au fost înfiinţate pe baza unor directive ale Uniunii Europene sau prin legi organice vor fi desfiinţate de Guvern şi transformate în direcţii de minister, iar unităţile subordonate ministerelor vor fi coordonate de o singură structură la nivelul instituţiei.

Premierul Emil Boc le ceruse sâmbătă miniştrilor să vină până miercuri cu măsurile de reorganizare a ministerelor, a direcţiilor şi agenţiilor aflate în subordine. Statisticile arată că peste 2.500 de primării şi consilii judeţene nu mai adună bani pentru a susţine cheltuielile de personal, mai ales că în unele localităţi numărul angajatilor depăşeşte necesarul chiar şi cu 2.000.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata