Elena Băsescu: Mă tentează o candidatură la alegerile parlamentare din 2016

Europarlamentarul Elena Băsescu a declarat, luni, 24 martie,că are în vedere să candideze la alegerile parlamentare din 2016, dar că până atunci doreşte să ajute Partidul Mişcarea Populară, în care s-a înscris, să treacă cu bine de testul alegerilor europarlamentare.

„Îmi doresc ca lista noastră să combată nepotismul. Eu nu am intrat în politică pentru a obţine beneficii, am intrat în politică din convingere şi aici voi rămâne. Scopul meu este să ajut la construirea acestui partid şi să mă pregătesc pentru alegerile generale din 2016. Mă tentează o candidatură la alegerile parlamentare deoarece doresc să mă construiesc ca om politic în ţară, şi nu la Bruxelles, unde cel mai indicat este să te duci când te retragi la pensie”, a declarat Elena Băsescu.

Ea a adăugat că, în ceea ce priveşte viitorul său în cadrul PMP, primul pas este acela de ajuta partidul să treacă cu bine peste alegerile europarlamentare.

„Mă voi implica foarte mult în campania electorală. Voi participa alături de candidaţii noştri la toate evenimentele din teritoriu”, a precizat Elena Băsescu.

Întrebată dacă a discutat cu tatăl său, preşedintele Traian Băsescu, despre înscrierea în PMP şi decizia de a nu candida la alegerile europarlamentare, Elena Băsescu a spus: „Tatăl meu mi-a spus astăzi de dimineaţă, înainte să urce în avion, m-a sunat şi mi-a urat succes. Mi-a spus că e prima mea zi ca om politic adevărat. Am decis de ceva timp să nu mai candidez, pentru că îmi doresc foarte mult să mă formez ca şi om politic în ţară. Nu poţi să contezi de la Bruxelles, ceea ce se spune e chiar adevărat”.

Elena Băsescu a precizat că, în perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, mama sa o va ajuta cu îngrijirea fiicei sale, Sofia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata