Elena Udrea: Compania Naţională de Investiţii va fi desfiinţată

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat marţi, 25 mai,  că va solicita desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii, din nevoia de a elimina orice suspiciune legată de cheltuirea banilor publici.

De asemenea, Elena Udrea, secretar executiv al PDL, a declarat că va cere în Biroul Permanent al partidului să ia o hotărâre prin care să ceară membrilor de partid care ocupă funcţii publice să opteze pentru afaceri sau funcţiile publice.

Ea a precizat, de asemenea, că programele gestionate de CNI au fost restructurate prin decizia sa încă de la începutul anului şi intenţionează să ceară politicienilor care ocupă funcţii publice să renunţe la contractele cu acestă Companie, în caz contrar ele urmând a fi desfiinţate.

În privinţa reducerii cheltuielilor la nivelul MDRT, Elena Udrea a declarat că au fost luate deja măsuri de reducere a cheltuielilor cu maşinile, cu parcul auto, cu benzina, carburantul, cu peste 50%. Per total, cheltuielile ministerului au fost reduse cu 37%, suma economisită urmând a fi redirecţionată pentru programul de investiţii

Citește și
1 Comentariu
 1. Gicu Clujeanu spune

  La o prima vedere, ai zice ca e ok, insa e necesar sa se recupereze banii devalizati pana acum, in cei 20 de ani de democratie si cei vinovati sa plateasca, altfel se desfiinteaza CNI si apare sub o alta forma.
  Nu cred ca suntem atat de naivi sa credem ca gata, de azi clientela politica va muri de foame.
  Ma gandesc, de exemplu la acel prefect care isi da lucrari, acel director de la Medias care implica o companie de stat in afaceri cu srl- ul lui, etc., e vorba de nesimtire si nesimtitii nu au ce cauta la administrarea tarii.
  Acestora, si altora ca ei, trebuie sa li se interzica sa mai faca afaceri cu statul, in sensul ca si daca are 1 actiune la o firma, acea firma sa nu mai aiba acces niciodata la licitatii pentru contracte din banii publici.
  Degeaba le ceri sa- si cedeze actiunile, ca Gigi Becali de ex. desi nu mai e actionar oficial la Steaua, tot el conduce.
  Acu ceva vreme am vazut un mare patron care face afaceri de sute de milioane de euro cu statul aparand intr- un local din Belis- Fantanele- CJ, la o bere, la sfarsit de saptamana, la brat cu seful Curtii de conturi Cluj, amandoi in sort si tricou:)
  S-a ajuns sa se faca pe fata totul, nu se mai ascunde nimeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata