Elena Udrea: Emil Boc a fost prea indulgent cu cei care critică PDL

25

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a fost prea indulgent cu cei care continuă să critice partidul, iar şedinţele Biroului Permanent Naţional au ajuns o chestiune la care „oricine trece pe acolo, intră şi participă”, a declarat luni (16 august 2010) după reuniunea conducerii centrale a formaţiunii politice, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Elena Udrea.

„A fost indulgent şi dânsul recunoaşte lucrul acesta. Este preşedintele partidului, este cel de la care aşteptăm să ia măsurile de a ordona partidul şi, până la urmă, a avut tot timpul susţinerea noastră. Nu vreau să mă refer la persoane, dar cred că trebuie să existe o disciplină de partid, mai ales când partidul e la guvernare şi s-au luat nişte măsuri şi aşa destul de nepopulare”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a spus că faptul că nu au fost sancţionaţi dur, de la început, cei care criticau în presă PDL, începând cu acei parlamentari care au votat în favoarea moţiunii de cenzură, „a dus ca astăzi toată lumea să vorbească în afara partidului, nu în interiorul lui”. „Avem instituţii, organisme de conducere a partidului, putem trata lucrurile instituţional…

Un partid nu se ţine fără disciplină, un partid în care totuşi orice opinie este acceptată, în care oricine poate să-şi spună punctul de vedere. Să nu vii să-ţi spui punctul de vedere în interiorul partidului, dar apoi să profiţi de atitudinea ostilă care există în afara lui şi să adaugi la criticile împotriva propriului partid, cred că… (nu e un lucru bun – n.r.)”, a spus Udrea.

Ea a precizat că această problemă va fi discutată la nivelul BPN, unde ar trebui să se decidă „cum pot fi impuse regulile, pentru că acestea există dintotdeauna în statutul partidului”. În opinia sa, BPN-ul „a ajuns, aşa, o şedinţă la care oricine care are drum pe aici, intră şi participă”.
„Vin toţi cei care doresc să participe şi este un lucru bun că vor să se implice, însă este greu să mai iei decizii importante pentru partid când de multe ori sunt oameni acolo pe care nu i-am văzut niciodată”, a afirmat ministrul democrat-liberal.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News