Microîntreprinderile pot lua 200.000 de euro nerambursabili, fără contribuţie proprie

Microîntreprinderile pot lua, gratuit, pe proiecte, 200.000 de euro nerambursabili, fără contribuţie proprie, a declarat, miercuri seară, 26 mai, într-o emisiune televizată, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.
Decizia a fost luată, săptămâna trecută, la Piatra Neamţ, în cadrul Comitetului de Monitorizare pe Programul Operaţional Regional.

”Au venit cei de la Comisia Europeană şi am reuşit să-i convingem că pentru întreprinderile mici, pentru microîntreprinderi, aveau la dispoziţie 200 de milioane de euro, fiecare câte 200.000 de euro gratuit din partea Uniunii Europene, pentru diverse proiecte.

Firmele trebuie să nu aibă mai mult de nouă angajaţi şi să nu aibă o cifră de afaceri mai mare de 2 milioane de euro pe an. Deci, aveau la dispoziţie suma asta de 200.000, dar trebuiau să pună şi ei 30%, adică trebuiau să vină şi ei cu 60.000”, a precizat ministrul, în emisiunea „Naşul” de la B1 TV.

Elena Udrea a arătat că aproape 50% dintre cei care depuseseră proiecte au făcut solicitare că se retrag, pentru că nu aveau posibilitatea să depună propria contribuţie.

”Am convins reprezentanţii Comisiei Europene să nu mai solicite contribuţia firmelor româneşti. Deci, în acest moment, firmele româneşti, aceste microîntreprinderi, pot lua, gratuit, pe proiecte, orice fel de proiecte, în funcţie de activitatea pe care o are, 200.000 de euro, nerambursabili, fără să fie nevoiţi să pună un leu”, a mai spus ministrul.

Citește și
4 Comentarii
 1. Vlad spune

  Oho si de cate nu e nevoie in Romania noi noi usntem prea lenes sa gandim pe noi ne intereseaza doar banii

 2. Radu spune

  Pai pt proiecte ai nevoie de aprobari pt aprobari trebui sa apelezi la stat iar statu vrea si el castigul lui pt ca pe le nu-l intereseaza castihul tarii

 3. Aloha spune

  Despre ce program e vorba? Turism? Agricultura?

 4. vali spune

  pentru ce ramuri e programul si unde il gasim?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata