Elena Udrea mută afacerea reabilitării blocurilor în curtea ei

Elena Udrea a pus ochii pe afacerea „reabilitarea termică”. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vrea să modifice legislaţia achiziţiilor publice prin stabilirea unor standarde de cost pentru orice tip de lucrare în care statul se implică.

.
Ca şi când ar fi aflat peste noapte de ţepele pe care le iau oamenii cu reabilitarea termică, Elena Udrea a acuzat în cadrul unui seminar pe tema construcţiilor că unele lucrări de reabilitare au costuri fabuloase, cu milioane de euro în plus faţă de preţul real. 

„Sunt reabilitări termice de 30.000 de euro pentru un apartament, în timp ce media este de 3.000-4.000 de euro. O lucrare făcută pe bani publici trebuie să aibă o marjă de preţ, corectă, nu una de la 1 la 10. Sunt constructori care câştigă licitaţii la preţuri mult subevaluate, după care vin cu acte adiţionale şi majorează preţul, de la 4 la 12 milioane de lei.

Am decis ca aceste creşteri să nu se ia în calcul fără avizul Consiliului Tehnico-Economic din cadrul ministerului. Majorările de preţuri vor fi făcute doar în cuantum de 10% din valoarea lucrării”, a declarat Elena Udrea.

Integral în Cotidianul

Citește și
3 Comentarii
 1. Maria spune

  Sunt si cazuri cand constructorul castiga licitatii la preturi mult supraevaluate si tot vin cu acte aditionale sa dubleze sumele fiindca li se permite ! Tot omul stie daca arunca un ochi pe internet ca un mp de termosistem ajunge la cel mult 25-35 euro mp ! Cum sa-mi explice mie o firma de constructii ca trebuie sa platesc 80 Euro mp pentru termosistem ? Si PVC-ul de ce trebuie sa-l platesc dublu daca in toata treaba asta constructorul nu a facut decat sa dea un telefon si sa cheme o firma sa monteze ferestrele ? Asa dintr-un telefon facem afaceri de miliarde ? In ce lume traim ?

 2. Radu spune

  Am inteles din presa ca Doamna Elena Udrea doreste sa-i impace pe toti blocatarii tepuiti dar doreste sa-l impace si pe constructorul necajit ca cineva a indraznit sa-i deranjeze afacerea de miliarde ?

  Sa inteleg de aici urmatorul lucru ? Hai sa-l iertam pe constructorul asta care castiga o licitatie stiind care este valoarea dinainte, hai sa uitam ca amaratii aia sunt pusi sa plateasca dublu decat face, hai ca merge si tamplarie PVC cu 4 camere chiar daca auditorul a spus ca reabilitare termica inseamna cu 5 camere, nu-i nimic daca acel constructor da un telefon prin care comanda tamplarie PVC 60-70 Euro mp ( cu manopera ) si-o trece in devizul general la 127 Euro, hai sa uitam ca manopera la demontarea unui mp de biscuit sau geam costa 60 Euro, uitam si ca lucrarile pe care le-a facut de exemplu firma Tehnologica Radion lasa de dorit in privinta calitati siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii drept pedeapsa le dam o lucrare (munca patriotica in folosul tarii ) daca tot isi bat joc de oameni cu lucrarile astea ?! In ce lume traim ? De preturi corecte, lucrari de calitate , de omenie, de adevar, de lege nu mai stim ?

 3. tudor popescu spune

  Elena Udrea pregateste o mare surpriza : MODIFICAREA SOLUTIEI TEHNICE DE ANVELOPARE
  Prezentarea noii solutii o voi face eu la ARAD in 17 martie a.c.
  tudor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata