Elena Udrea: Programul 10 case pentru specialişti nu are finanţare deocamdată

Programul guvernamental 10 case pentru specialiştii din mediul rural, lansat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) nu se poate derula deocamdată din lipsă de fonduri, a declarat marţi, 13 iulie, la Braşov, Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a spus că, la nivel naţional, sunt solicitări pentru un număr de 15.000 de case, dar că nu există finanţare în prezent. Valoarea totală a programului se ridică la suma de un miliard de euro, bani care nu există.

Dacă nu vom primi bani la rectificarea bugetară, cel mai probabil o să dăm drumul acestui program anul viitor.

Este singura soluţie pentru că acum nu dispunem de fondurile necesare pentru demararea lui”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Referitor la accesarea fondurilor europene, ministrul Elena Udrea a precizat că MDRT care gestionează Programul Operaţional Regional are de accesat pentru proiecte de reabilitare, modernizare regională suma de 4,3 miliarde de euro din cele 31 de miliarde de euro care trebuie accesate de România.

„Ne-am propus ca, până la sfârşitul acestui an, să semnăm contracte în valoare de trei miliarde de euro şi să aducem în ţară până la sfârşitul acestui an, 500.000 de milioane de euro, sumă egală cu tot bugetul pe acest an al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Atragerea fondurilor europene trebuie să fie prioritatea Guvernului”, a spus Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a arătat că pentru cei 4,3 miliarde de euro care trebuie accesaţi de ministerul pe care-l conduce s-au depus proiecte în valoare de 11 miliarde de euro.

Elena Udrea a adăugat că, în perioada 2007-2009, din cele 2 miliarde de euro care trebuiau accesate nu a intrat în ţară niciun euro.

Citește și
1 Comentariu
  1. niculescu spune

    Nu are finantare atunci sa nu le faca. O decizie foarte buna

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata