Elena Udrea: Proiectele pentru construcţia de săli de sport în ţară au fost împărţite echilibrat

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri seară, 26 mai, într-o emisiune televizată, că proiectele pentru construcţia de săli de sport în ţară au fost împărţite echilibrat.

„Până în anul 2009, Partidul Democrat Liberal avea 17%, era pe locul 3. 17% din toate sălile de sport, care s-au construit din 2002 până în 2009 – fuseseră construite aproape 800 de săli de sport – şi a rămas pe locul 3 şi după anul 2009, când, în continuare, deşi acest minister era condus de un ministru PDL, proiectele au fost împărţite echilibrat”, a precizat Elena Udrea, în emisiunea „Naşul” de la B1 TV.

Ea a menţionat că există sume de bani „care pleacă de la Guvern către consiliile judeţene, cotele defalcate de TVA, pe care aceste consilii le distribuie către primari”.

„În Olt, spre exemplu, şi în Constanta, spun cu regret, pentru ca în Constanţa am foarte multe proiecte cu Consiliul Judeţean, banii, acolo unde sunt preşedinţi de consilii judeţene PSD, primarii noştri nu au primit un leu. În Olt, cel puţin, nu au primit un leu. Deci, şi astăzi, cu noi la guvernare, primarii PDL sunt discriminaţi”, a exemplificat Elena Udrea.

Şi la capitolul săli de sport, ministrul a arătat că PDL, „deşi are o treime din numărul de primari”, „nu are nici 20%” din proiecte.

„Vă amintiţi că, anul trecut, mă acuzau de ce construiesc staţiuni de munte, acolo unde sunt primari PDL. Păi, dacă cele mai multe primării în zona de munte sunt conduse de PDL-işti, la vremea aia, că doar nu era să fac la domnul Mazăre, la Constanţa, pârtie de schi. Aşa şi aici. Pe lângă faptul că, în mod evident, banii aceştia au fost distribuiţi, înainte, pe culori politice, s-ar putea pune problema şi aşa. Nu poţi să faci în orice comună cu zece locuitori sală de sport. Trebuie să fie o comună mare. (…)

În realitate, Partidul Democrat Liberal ar fi trebuit, dacă era s-o luăm procentual cu numărul de primari, să fi fost pe primul loc (la alocare de fonduri – n.r.). Nu este. Este pe locul 3″, a mai spus Elena Udrea.

Ministrul a reamintit că în acest an „nu s-a dat drumul la niciun proiect nou”, pentru că „nu există finanţare”. „Noi terminăm doar ce s-a început în 2009”, a precizat Udrea.

Citește și
2 Comentarii
  1. Stelian spune

    Sunt scoli bine in tara, unde copii sunt extraordinari insa invata in niste conditii. Ceea ce face udrea pt ei este u lucru bun

  2. Vasi spune

    Bravo doamna Udrea avem nevoie de salile de sport!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata