Elena Udrea: Se simte lipsa primarului Mazăre, Mamaia arată mai rău decât anul trecut

Fostul ministru Elena Udrea a afirmat, marți, în fața sediului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, că se simte lipsa primarului Radu Mazăre pentru că Mamaia arată mai rău decât anul trecut.

Din păcate, constat că stațiunea Mamaia nu mai arată ca anul trecut. Și o spun eu, care nu am fost niciodată fan Radu Mazăre, dar se vede că Constanța nu mai are primar. Cu toate acestea, sper ca cei care vin pe litoral să se simtă bine. La fel, constat că lucrările începute împreună cu Consiliul Județean, în mandatul meu de ministru, sunt blocate toate, nu se mai lucrează la drumul spre Năvodari, nu se mai decontează niciun ban de la Ministerul Dezvoltării, totul este blocat. Din păcate, suferă constănțenii și turiștii care vin pe litoral”, a afirmat Udrea.

Ea a spus că fostul primar Mazăre a reușit să atragă tot mai mulți turiști, ceea ce probabil nu se va întâmpla în anii următori, în condițiile în care stațiunea este lăsată să se degradeze.

„Vă dau un exemplu, până și M-ul de la Mamaia picase, acolo unde scrie Mamaia la intrarea în stațiune. Și așa a rămas, (…), asta arată dezinteres pentru ceea ce se întâmplă pe litoral. Probabil că va arăta din ce în ce mai rău Mamaia, pentru că o stațiune turistică presupune implicare. Sigur, modul în care domnul Mazăre nu era neapărat cel pe care l-aș fi folosit eu, însă dânsul a demonstrat că a reușit să atragă din ce în ce mai mulți turiști pe litoral. Acum, stațiunea nu arată foarte bine și probabil că lucrurile se vor degrada pe măsură ce trece timpul. (…) Temerea mea este că, dacă lucrurile vor continua așa, Mamaia va pierde statutul de primă stațiune, din punct de vedere al numărului turiștilor”, a declarat Elena Udrea.

Ea a spus că este important ca în stațiunea Mamaia să fie întreținut ceea ce există.

„Construcțiile acelea de pe nisip le-aș demola pe toate, așa cum începusem să o fac, însă cred că, mai important acum, este ca ceea ce există să fie întreținut, să existe agrement pentru cei care vin pe litoral, plajele să arate bine. Eu alerg în fiecare dimineață și este foarte greu să alergi pe plaja din Mamaia, pe plajele din România, pentru că unele sunt pregătite, altele sunt nepregătite, nu există o coordonare, o atitudine unitară față de cum arată plajele de pe zona Mamaia — Năvodari. Ar trebui plaje curate, locațiile pregătite pentru sezonul estival, curățenie în stațiune, drumurile reparate”, a spus fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea a afirmat că s-a întâlnit în timpul vacanței pe care o petrece într-un complex hotelier de la Năvodari atât cu fostul primar Radu Mazăre, cât și cu președinte suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, discutând împreună, la o cafea, despre proiectele începute pe litoral și nefinalizate.

„L-am văzut pe domnul Mazăre într-una din seri, dar despre asta am vorbit, despre ce se întâmplă în Constanța și în stațiune. (…) M-am văzut și cu domnul Nicușor Constantinescu, am vorbit despre proiectele începute împreună cu Consiliul Județean, pe vremea mandatului meu, și care nu se mai termină. (…) Dincolo de disputele politice, ca oameni de administrație noi am avut o colaborare, altfel decât ceea ce se întâmplă acum. (…) M-am bucurat ca am putut discuta cu dânșii la o cafea”, a afirmat Udrea.

Elena Udrea este în vacanță pe litoralul românesc împreună cu mama sa, două nepoate și cu prieteni, care „unii au venit, alții au plecat”, conform declarației sale.

În zilele de marți și vineri, potrivit regulilor controlului judiciar sub care se află în dosarul în care este cercetată penal, Elena Udrea trebuie să se prezinte, în perioada vacanței pe litoral, la sediul IPJ Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
0 comentarii
  1. Radu Visan spune

    Iata parerile avizate ale unui fost ministru al turismului, Elena Udrea, pareri pertinente si la obiect…intr-adevar, Mamaia, ca si Constanta, incep sa arate ca o statiune si un oras oarecare, ceea ce e trist. Presedintele Basescu spunea acum cateva zile la Tv ca in urma ” curateniei generale ” facuta anapoda, de multe ori comandat de catre SRI, DNA si ICCJ, statul roman risca sa se prabuseasca….ce sa faci? Ponta a vrut guvern uslas si asta a avut : cu o Grapini la turism si un Sova la Dezvoltare s-a ales praful de toate lucrurile excelente facute in ministeriatele Elenei Udrea…investitii cu bani europeni incepute cu entuziasm si bucurie, dar care si acum, dupa mai bine de trei ani stagneaza, sau pur si simplu zac abandonate…asta nu vede turistul prin Turcia, dr.Ponta Naum?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata