Elena Udrea: Vom face plângere lui Ponta că ameninţă şi şantajează oamenii care au semnat petiţia PMP

Partidul Mişcarea Populară va face plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru ameninţare şi şantaj la adresa oamenilor care au semnat petiţia PMP împotriva accizei pe carburanţi, a declarat duminică deputatul Elena Udrea.

„Vom face plângere lui Victor Ponta pentru că ameninţă şi şantajează oamenii care au avut curaj să semneze cu nume, prenume şi adresă, număr de telefon pe aceste liste împotriva accizei”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a subliniat că nu 300.000, ci 23 milioane de români sunt împotriva scumpirii preţului la carburant, iar în timpul campaniei au fost foarte multe persoane care refuzau să semneze şi să îşi treacă datele de frica repercusiunilor.

„Le era frică de faptul că Guvernul se va întoarce împotriva lor. Asta se întâmplă astăzi. Domnul Victor Ponta îşi permite să-i ameninţe pe românii care spun că sunt împotriva scumpirii preţului la carburant. (…) Cum şi-a permis Corpul de Control care trebuie să controleze activitatea Guvernului, instituţiile din subordinea acestuia, să cerceteze nişte oameni care au semnat împotriva introducerii taxei accizei la combustibil. Nu e treaba Guvernului să cerceteze oamenii care îşi permit să aibă opinii împotriva activităţii lui. Aici nu e vorba de alegeri. La alegeri oamenii votează şi nu ştii dacă au votat într-un fel sau altul”, a susţinut Elena Udrea.

Referitor la faptul că pe liste ar fi fost şi persoane decedate înainte de semnarea petiţiei, Elena Udrea a spus că presupune că este o minciună. Ea a menţionat că aceste semnături au fost strânse în principal de tineri care au stat în stradă.

„Domnul Ponta confundă PMP cu PSD. Crede că dacă domnul Dragnea şi baronii locali au furat la alegeri şi la referendum, partidul acesta, care este un partid de oameni tineri, face exact ce au făcut ei. (…) Declaraţia lui Victor Ponta este aberantă şi este din categoria jocului pe care-l face, aruncă o vorbă şi apoi noi stăm să o dezamorsăm. (…) Am fost sunaţi că oamenii au fost verificaţi la telefon dacă au semnat acele liste şi oamenii se tem de ceea ce li s-ar putea întâmpla din cauza aceasta. Unii dintre ei sunt angajaţi la stat, se tem de faptul că acum vor fi daţi afară, se tem de faptul că vor fi controlaţi la firmele pe care le au, deci sunt oameni care în momentul acesta se tem pentru ceea ce li se poate întâmpla pentru ca au semnat pe acele liste împotriva Guvernului. Domnul Ponta vrea o ţară în care nimeni să nu îndrăznească să-i spună că guvernează prost”, a afirmat Elena Udrea.

Parlamentarul a subliniat că în această situaţie nu s-a încălcat nicio lege şi că nu este vorba de înscrisuri, ci de nişte tabele care s-au întocmit cu oameni care erau împotriva accizei, şi că nu şi-a permis nimeni să-i legitimeze pe stradă.

Elena Udrea a adăugat că, eventual, dacă se va dovedi că s-a produs o eroare, o să se verifice cine de la partid a strâns o astfel de listă şi va fi sancţionat pe linie de partid.

„Dar are cineva vreun dubiu că în ţara asta 23 de milioane de români nu vor să crească preţul la combustibil? Eu cred că nu are nimeni niciun dubiu. (…) Dacă teroare este mijlocul prin care Victor Ponta vrea să controleze această ţară şi să-şi câştige aceste alegeri, atunci de teroare va avea şi dânsul parte pentru că o să-l terorizăm cu plângeri la Parchet”, a precizat Elena Udrea.

Ea a menţionat că PMP va lupta în continuare împotriva Guvernului Ponta şi că a constatat că PSD şi Victor Ponta şi-au fixat şi adversarul — Mişcarea Populară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata