Elevii din învăţământul gimnazial vor primi zilnic mere

Elevii din clasele I-VIII din invatamântul de stat si privat vor primi gratuit mere, pentru o perioada de maxim 100 de zile de scolarizare, in anul scolar 2009 – 2010, in limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Masura de incurajare a consumului de fructe in scoli se va aplica in conformitate cu prevederile Programului de incurajare a consumului de fructe in scoli Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale are in procedura de avizare interministeriala un proiect de Ordonanta de Guvern privind Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli.

Acest program este implementat de catre Consiliul Uniunii Europene, incepând cu anul scolar 2009 – 2010 si va dura pâna in anul 2013.

Implementarea acestui program de incurajare a consumului de fructe in scoli reprezinta o oportunitate acordata sectorului românesc de fructe si legume in diversificarea si dezvoltarea activitatilor de productie si comercializare.

Derularea acestui program poate contribui, conform MAPDR, la stimularea competitiei intre producatorii si comerciantii de fructe si legume si la asigurarea unui venit satisfacator de pe urma activitatilor desfasurate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata