Eliberat din arest, Dan Diaconescu anunţă intenţia înfiinţării unui partid politic

20

Dan Diaconescu a fost eliberat vineri (25 iunie 2010) seara din arestul Direcţiei Cercetări Penale. Instanţa i-a impus lui Dan Diaconescu mai multe interdicţii, printre care aceea de a nu lua legătura cu primarul din Zărand, Ion Moţ, şi de a se prezenta la poliţie ori de câte ori este chemat. Decizia este definitivă.

Hotărârea a fost primită cu aplauze de cei aproximativ 50 de susţinători ai lui Dan Diaconescu prezenţi în sala de judecată. De altfel, ei se îndreaptă spre Direcţia Cercetări Penale pentru a-l întâmpina pe patronul OTV la ieşirea din arest. Patronul OTV, Dan Diaconescu, a anunţat, după ce a ieşit din arest că va înfiinţa un partid politic şi că va participa la viitoarele alegeri prezidenţiale din 2014.

‘În această puşcărie, s-a încheiat un act istoric, în sensul că am hotărât, împreună cu colegii mei, formarea unui partid politic, care se va numi probabil Partidul Popular Român. De asemenea, vă anunţ că voi candida la viitoarele alegeri prezidenţiale din 2014.
A fost un prizonierat politic. Abia acum înţeleg ce se întâmplă în această ţară’, a declarat Dan Diaconescu. El a adăugat că acum este convins că ce a păţit el i s-a întâmplat lui se poate întâmpla oricărui cetăţean din România şi, de aceea, este hotărât să intre în politică.

Dan Diaconescu a promis că va dezvălui în zilele următoare motivele pentru care a fost arestat. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri eliberarea din arest a lui Dan Diaconescu, el urmând să fie cercetat în libertate într-un dosar în care este acuzat că l-a şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News