Elsevier anunță câștigătorii premiilor pentru cercetare Scopus România 2017

  • Universitatea de Vest din Timișoara și cercetătorii Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac, Ștefan Preitl, de la Universitatea Politehnica Timișoara au fost premiați în cadrul galei „Scopus Awards România 2017”, pentru contribuțiile aduse cercetăriiglobale
  • Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru a doua oară în România, în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetării în ultimii zece ani

Iași, 27 octombrie 2017 – Elsevier, liderul mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor din domeniile științei, tehnologiei și medicinei, anunţă câștigătorii Scopus Awards România 2017. Aceste premii de recunoaștere globală a mediului științific sunt acordate pentru a doua oară cercetătorilor din România, sub auspiciileAsociației Universităților, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România —AnelisPlus, pentru a recompensa oamenii de știință pentru contribuțiile pe care le aduccercetării globale, cu impact din punct de vedere economic și social.

La ceremonia de decernare a premiilor Scopus, care a avut loc pe 26 octombrie, la Iași, au participat peste 80 de reprezentanți ai universităților, instituțiilor de cercetare și înalți funcționari publici, precum Ministrul Cercetării și Inovării, domnul Ministru Lucian-Puiu Georgescu.

„Premiile oferite de Elsevier în România reprezintă o inițiativă lăudabilă și de impact și contribuie la dezvoltarea mediului științific și de cercetare pe plan local. Salut aceastămetodă modernă de a evalua mediul științific și de cercetare din România, care se bazează pe surse de încredere, având garanția calitații oferite de Elsevier și Scopus”, a declarat domnul Ministru Lucian-Puiu Georgescu în discursul de deschidere a fesitivității.

Ambele premii oferite de Elsevier, „Excellence in international collaboration” și „Excellence in global contribution”,au rolul de a recunoaște, pe plan mondial, instituțiile de cercetareși oamenii de știință din România, care au obținut rezultate remarcabile în cadrul colaborărilor internaționale de mare anvergură și care promovează astfel, pe plan global, mediul de cercetare românesc.

Pentru a identifica nominalizații pentru cele două categorii, Elsevier a realizat o analiză cantitativă: selecția s-a bazat pe publicațiile și informațiile referitoare la citări indexate de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed, analizate cu ajutorul SciVal.

Câștigătorii din acest an a ediței Scopus Awards România sunt:

  1. Excellence in international collaboration:

Universitatea de Vest din Timișoara

  1. Excellence in global contribution:

Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac și Ștefan Preitl de la Universitatea Politehnica Timișoara, pentru ceretare în domeniile: controlul și ingineria sistemelor, inteligență artificială- inginerie electrică și electronică

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata