Emil Boc: Avizul consultativ al CES este practic îndeplinit, procedura asumării merge mai departe

Premierul Emil Boc a susţinut miercuri că, prin refuzul sindicatelor de a participa la şedinţa CES, avizul consultativ al acestui organism se consideră îndeplinit, procedura asumării derulându-se în continuare.

„Din răspunsul pe care l-am primit de la CES, în urma faptului că partea sindicală a anunţat irevocabil că nu participă, nu se poate întruni sub nicio formă cvorumul de şedinţă şi, din acest punct de vedere, avizul consultativ al CES este considerat practic îndeplinit.

Procedura (asumării răspunderii Guvernului, n.r.) merge mai departe, CES-ul refuzând practic să ia o decizie. În asemenea situaţii, legea precizează că fiecare rămâne cu părerea pe care o are”, a declarat şeful guvernului, la finalul întâlnirii cu membrii birourilor permanente ale Parlamentului.

Emil Boc a precizat că a răspuns invitaţiei de a fi prezent la această şedinţă a birourilor permanente, deşi din punct de vedere legal şi constituţional nu avea niciun fel de obligaţie. El a spus că a participat „cu bună credinţă” la o discuţie pe care a considerat-o constructivă şi la care a răspuns la toate întrebările membrilor conducerii Parlamentului, cu privire la procedura asumării răspunderii.

„Consider că Birourile Permanente vor avea aceeaşi abordare – de a nu tergiversa această procedură a asumării răspunderii şi aştept să se stabilească un calendar strâns al asumării, astfel încât această procedură legală şi constituţională să fie îndeplinită”, a subliniat Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata